Behandelingen

Vanaf 1 juni 2024 zal ik alleen nog nieuwe klanten aannemen met kleine honden (onder de 42 cm schofthoogte).

In mijn trimsalon kunt u terecht voor allerlei soorten behandelingen. De soort behandeling die aan uw hond gegeven wordt, hangt af van het soort van de hond, de vacht en wat u als eigenaar wenst. Ik ben zelf voorstander voor het volgen van de rassenstandaard (bij een kruising kijk ik onder meer naar wat de vacht verlangt), maar u heeft uiteraard zelf de keuze om hiervan af te wijken. Houdt u er wel rekening mee dat dit (blijvende) gevolgen kan hebben voor de vacht.

Alle behandelingen die hieronder beschreven worden, zijn inclusief het knippen van de nagels (indien nodig) en de oren vrijmaken van overtollige haar (wegknippen/scheren).

Plukken

Voorbeelden van honden met een plukvacht: ruwharige Teckel, ruwharige Jack Russel, Border Terrier. Honden met een plukvacht hebben meestal een zachte wollige ondervacht, met een bovenlaag van lange ruwe dekharen. Deze dekharen noemen we "plukvacht" en moet regelmatig verwijderd worden. Dit doen we door de haren er met de hand uit te trekken op het moment dat de vacht "rijp" genoeg is (haren komen los in de haarzakjes te zitten). Wanneer de dekharen plukrijp zijn, kunnen we zonder de hond pijn te doen, deze haren verwijderen. Dit gebeurt in de regel om de 6 maanden, ongeacht het seizoen. Een variant hierop is "strippen". Hierbij verwijderen we ook de loszittende dekharen, maar trekken we de helft van de dekharen eruit. Een voordeel hiervan is, dat de hond er altijd verzorgt uitziet met een nog volle vacht.  Het strippen gebeurt ongeveer 4 keer per jaar. De honden met een plukvacht die bij mij in de trimsalon komen zal ik strippen, omdat het voor de hond en voor mijzelf minder intensief is.

Knippen

Voorbeelden van honden met een knipvacht: Poedels. De vacht wordt geknipt met een trimschaar.

Scheren

Scheren houdt in dat we met behulp van een tondeuse (een gedeelte van) de vacht in model brengen. Hierbij maken we gebruik van verschillende scheerkoppen, waarmee we de lengte van de vacht kunnen bepalen.

Effileren

Voorbeelden van honden met een effileervacht: Spaniel, Setter, Retrievers. Effileren betekent letterlijk "uitdunnen". Een effileerschaar heeft aan 1 of beide zijden een getand blad, waardoor niet de hele lijn geknipt wordt, maar alleen de plekken waar de bladen elkaar raken. Met effileren is het mogelijk de vacht in te korten, zonder dat je daarbij scherpe kniplijnen ziet. Ook gebruiken we deze schaar om de vacht uit te dunnen op plekken waar het haar erg vol is.

Ontwollen

Voorbeelden van honden met een ontwolvacht: Duitse Herder, Retrievers, Border Collie. Deze honden hebben een "stokvacht", wat betekent dat ze zacht onderwol hebben met hardere, langere dekharen. Onder invloed van de seizoenen (licht) verhaart deze vacht. Je kunt deze vacht op verschillende manieren behandelen, maar ik kies voor de manier die Jet Beijen - Veldhoen gebruikt. Op deze manier helpen we deze vacht door de rui heen op een niet invasieve manier. Dit houdt in dat de hond tussen de trimbeurten niet/zo weinig mogelijk gekamd wordt, waardoor de vacht intact blijft en het verharen zo min mogelijk zal zijn. Tijdens de trimbehandeling wordt de hond in bad gezet, gewassen met shampoo, waardoor de schubben van de haren die aan vervanging toe zijn open gaan staan en zich volzuigen met water. Wanneer de vacht uitgespoeld wordt, zullen er veel haren loslaten, het andere deel zal loslaten op het moment dat we de waterblazer erop zetten. Na het blazen, wordt de vacht niet tot nauwelijks doorgekamd, om de vachtsamenstelling niet te verstoren. De traditionele ontwoltechnieken met fijne kam, herderhark, etc. trekken de haren mee die nog niet toe zijn aan vervanging. Hierdoor komt de vacht van de hond in een permanente rui. 

Let op: Bijna in alle gevallen zullen dit soort honden na castratie/sterilisatie meer wol gaan produceren na verloop van tijd. Houdt u er rekening mee dat het bedrag van de trimbehandeling hierdoor zal stijgen.

Kammen en borstelen

Dit houdt in dat ik met de juiste kammen en/of borstels de vacht van uw hond verzorg en ontklit. Dit lijkt heel eenvoudig, maar is vaak een groot probleem, omdat er te oppervlakkig wordt gewerkt. Een goede borstelbeurt neemt veel tijd in beslag, aangezien je alle plekken laag voor laag moet behandelen.

Wassen en drogen met de waterblazer

De honden die bij mij in de trimsalon komen voor een trimbeurt, worden allemaal gewassen met de badpomp; speciaal ontwikkeld systeem, waarbij de shampoo en later conditioner goed verdeeld wordt door de krachtige straal, waardoor de huid én de vacht beter gereinigd wordt. De shampoo en conditioner die ik daarvoor gebruik is toegespitst op de vacht (en huid) van uw hond. Indien de hond alleen voor een wasbeurt komt, zal de hond klitvrij moeten zijn. Uw hond wordt na het wassen uitgeblazen met een waterblazer. Wassen en droogblazen vanaf € 46,- euro (afhankelijk van de grootte van de hond). Honden waarvan de vacht ontwold wordt, gelden andere prijzen.

Nagels knippen

Nagels knippen zit standaard bij een trimbeurt (indien nodig), maar u kunt ook een afspraak maken om de nagels van uw hond te laten knippen. De kosten hiervoor zijn 15,- euro.

Teek verwijderen

Het verwijderen van een teek is niet zo moeilijk, maar voor sommigen een vervelend klusje. Ik help u er graag mee. U kunt hiervoor een afspraak maken. De kosten hiervoor zijn 15,- euro.

Tarieven

Bij mijn hondentrimsalon wordt de prijs van een trimbehandeling vooral als maatwerk berekend. Iedere hond is immers anders qua gedrag en zo ook de staat van de vacht. Vaste tarieven per ras zijn moeilijk aan te geven, aangezien de toestand van de vacht kan zorgen voor enig verschil in behandelingsduur en daardoor ook verschil van prijs kan opleveren. De prijzen  zijn inclusief nagels knippen, het haar uit de oren knippen/scheren, wassen en föhnen. Indien het dier groot uitvalt voor zijn ras, vlooien heeft, overgewicht heeft, veel klitten heeft, vervelend, agressief of niet meewerkend gedrag vertoont, zal dit in de prijs doorberekend worden. Voor een richtprijs van het ras van uw hond, kunt u contact met mij opnemen.    

U dient uw hond vlovrij te brengen. Mocht tijdens de behandeling toch blijken dat uw hond vlooien heeft, betaalt u een meerprijs van 15,- euro (behandeling hond en trimsalon).

In de trimsalon kunt u ook een zogenaamde tussenbeurt laten uitvoeren. Dit houdt in dat uw hond gewassen en gedroogd wordt, het haar voor de ogen wordt verwijderd, een sanitaire trim en de voetjes netjes worden gemaakt. De prijs hiervoor is 3/4 van de prijs die u voor een gehele trimbehandeling betaald.

* Vanaf prijzen per 1 januari 2024. Prijswijzigingen en fouten voorbehouden. Op alle diensten van Trimsalon HaarDing zijn de Algemene leveringsvoorwaarden van de ABHB van toepassing.


Let op: vanaf 1 juni 2024 zal ik alleen nog klanten aannemen met kleine honden (onder de 42 cm schofthoogte). In de lijst hieronder staan de hondenrassen die ik momenteel behandel in de trimsalon en waarvoor u een afspraak kunt maken. Heeft u een (kleinere) kruising, is uw hond ook welkom!  

Houdt u er rekening mee dat het meerdere weken kan duren voordat er een afspraak gepland kan worden.

  


Vanaf:

Chihuahua langhaar (wassen, föhnen, nagels knippen en vacht bijknippen)

€ 63,-

Chihuahua langhaar (zie boven inclusief scheren)

€ 73,50

Doodle mini (schofthoogte tot 42 cm) 

€ 89,25

Mopshond/Franse Bulldog wassen, föhnen en nagels knippen

€ 46,-

Sheltie

€ 86,75

Pomski

€ 86,75

Boomer/Maltezer/Shih Tzu/Yorkshire Terriër/Lhaso Apso/Pekinees

€ 73,50 (tot 10 kilo)/€ 78,75,- (10 tot 12 kilo)

Pekinees

€ 82,50

Jack Russel Terriër ruwhaar

€ 86,75

Ruwharige Dwerg Teckel (tot schofthoogte 15cm)

€ 86,75

Dwergteckel langhaar 

€ 73,50

Dwergkees/Pomeriaan (tot schofthoogte 22cm)

€ 73,50

Keeshond (tot schofthoogte 29cm)

€ 85,-

Keeshond (van schofthoogte 30 tot 40cm)

€ 105,-

Cairn Terriër

€ 92,-

Toypoedel (tot 28cm schofthoogte)

€ 78,-

Dwergpoedel (28cm tot 35cm schofthoogte)

€ 89,25

Beagle, Engelse Bulldog wassen, borstelen en nagels knippen. 

€ 60,-

Puppie wenbeurt tot en met 16 weken (oa. wennen trimsalon, evt. oogjes vrijknippen/sanitaire trim, advies vachtverzorging)

€ 31,- (max half uur)
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
E-mailen
Bellen
Map